Nieuwbouw Stadsvilla industriële stijl in Bloemendaal

Nieuwbouw Stadsvilla industriële stijl in Bloemendaal

Optisch ruimte creëren
Een jong, hip gezin vroeg Melanie mee te denken over de indeling, stijl, sfeer, materialen, kleuren en verlichting van hun nieuw te bouwen stadsvilla dat onderdeel uitmaakt van Carré van Bloemendaal. Een prestigieus project dat een bijzonder Rijksmonument herontwikkelt tot woonhuizen en het geheel uitbreid met nieuwbouw stadsvilla’s. De architect ontwikkelde de basis van de woningen waarbinnen voldoende eigen inbreng mogelijk was.

Samen met haar klant pakte interieurontwerper Melanie het rigoureus aan. Om te beginnen bij de begane grond. Melanie: ‘Het huis heeft prachtige hoge plafonds en maar liefst zes xl openslaande deuren. Het vloeroppervlak was de uitdaging. Het gezin wilde de ruimte zo praktisch mogelijk benutten. De ruimte werd in tweeën gedeeld om de woon- en eetfunctie te scheiden en voldoende opbergruimte te creëren.’

‘Naast de trap bedachten we een muur met maatwerk tv kast. Zo ontstond er aan de andere kant ruimte voor hoge keukenkasten, een kookschiereiland en een geïntegreerde metalen vitrinekast. Bovendien creëerden we optisch meer ruimte door de muur tussen de hal en woonkamer te vervangen voor een stalen pui met glas.’

Girls hangout
De twee dochters kregen samen een eigen badkamer. Melanie ontwierp een fijne ruimte met vrijstaand bad, inloopdouche en voldoende plek voor geurige flesjes en make up setjes. Het toilet plaatsten ze in een aparte ruimte wat praktisch werkt tijdens de ochtend- en avondspits.

Een droom van een master bedroom
De bovenste verdieping was een grote open ruimte zonder muren. Alleen de technische ruimte was bepaald. Dit moest het domein van de ouders worden met slaapgedeelte, badkamer en opbergruimte. Melanie ontwierp een master bedroom met walk in closet en een luxe badkamer met dubbele douche. Extra bergruimte kwam er op de vliering en in de maatwerk bank met klep die over de lengte van de verdieping liep.

Interieuradvies nodig? Neem vrijblijvend contact op.

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *